maanantai 31. lokakuuta 2011

Pannukakku

Pannukakku on helppoa ja nopea iltapala. Se ei vaadi juurikaan valmistelua ja valmistuu uunissa "itsestään". Käytä makeana lisukkeena mitä tahansa hilloa, sokeria tai siirappia. Ohjeesta tulee pellillinen pannukakkua! Neljä syö tästä siis vatsansa hyvin täyteen, ja jää vielä aamupalaksi.

Hinnat reseptiin on otettu syksyllä 2011, Kupittaan Citymarketista Turussa. Mausteiden hinta on huomioitu pyöristämällä annoksen hinta ylöspäin.


1 litramaitoa0,86 e
6 dl (390 g)vehnäjauhoja0,30 e
4 kplkananmunaa0,76 e
4 rklsokeria
4 rklöljyä/voisulaa
1 rklsuolaa
yht 1,92 e
Hinta per ruokailija0,5 e
Ohjeet
Riko kananmunat kulhoon
Vatkaa kananmunien rakenne rikki
lisää maito
lisää jauhot, sokeri ja suola
anna taikinan turvota 15-30 min
paista 200 asteen lämmössä kunnes pinta alkaa olla kullanruskea

Riisiä ja jauhelihakastiketta

Jauhelihakastiketta ei tarvitse aina syödä pastan kanssa. Jauhelihakastike sopii myös erilaisten riisien kanssa, etenkin basmati- tai jasmiiniriisin kanssa, joista saa mukavaa makua ruokaan.

Hinnat reseptiin on otettu syksyllä 2011, Kupittaan Citymarketista Turussa. Mausteiden hinta on huomioitu pyöristämällä annoksen hinta ylöspäin.


400 g naudan jauhelihaa3,39 e
500 g tomaattimurskaa0,79 e
3 dl (255 g)Basmatiriisiä0,72 e
2 kplvalkosipulinkynsiä

lihaliemikuutio tai fondia


yht 4,90 e

Hinta per ruokailija1,25 e



Ohjeet


Kuori valkosipulinkynnet

Leikkaa tai murskaa valkosipulit pieniksi paloiksi

Laita jauheliha kuumalle pannulle ja lisää valkosipuli

Paista jauheliha kypsäksi

Lisää lihan päälle tomaattimurska

Lisää mukaan lihaliemikuutio tai fondi

Keitä riisi ohjeen mukaan

Anna kastikkeen kiehua pienellä lämmöllä kunnes riisi on valmis