lauantai 11. helmikuuta 2012

Tonnikalapasta

Tonnikalapasta on nopea ja hyvänmakuinen ruoka. Valmistukseen menee muutama minuutti pidempään kuin pasta kiehuu, eli noin 15 minuuttia! Ruoka riittää ruokailijoiden koosta ja nälästä riippuen 4-6 hengelle. Annoshinta on laskettu 5 ruokailijan mukaan.

Valmiin annoksen päälle voit jauhaa myllystä mustapippuria ja veistää muutaman lastun parmesaania tai ripotella parmesaaniraastetta pussista. Näiden hintaa ei ole laskettu reseptiin mukaan.

Cheddar-siivut voi vaihtaa muuhunkin juustoon tai jättää kokonaan pois, maun mukaan.

Hinnat reseptiin on otettu tammi-helmikuussa 2012, Kupittaan Citymarketista Turussa. Mausteiden hinta on huomioitu pyöristämällä annoksen hinta ylöspäin.


500 gPirkka pasta, penne rigate0,99 e
2 purkkiaPirkka tonnikalaa öljyssä1,98 e
500 g (1 purkki)Pirkka paseerattua tomaattia0,79 e
3,3 dlFlora ruokakermaa0,95 e
4 kplcheddar sulatejuustoviipaleita0,50 e
suolaa
oreganoa
yht 5,25 e
Hinta per ruokailija1,05 e
Ohjeet
Lisää pasta kiehuvaan veteen
Laita paseerattu tomaatti toiseen kattilaan
Lisää tomaatin sekaan kaksi purkkia tonnikalaa
Lisää ripaus suolaa ja oreganoa maun mukaan
Kuumenna kastike kiehuvaksi
Lisää kastikkeeseen ruokakerma
Lisää kastikkeeseen juustonsiivut
Sekoita kunnes juusto on sulanut
Kun pasta valmis, valuta siitä vedet pois
Kaada kastike pastan päälle, sekoita