maanantai 7. huhtikuuta 2014

Papuja, valkosipulia ja pekonia

Erittäin nopea, helppo ja halpa alkupala tai lisuke lihalle.
  • 300 g pitkiä vihreitä papuja
  • 140 g pekonia
  • 2-3 kpl valkosipulin kynttä
  • suolaa
  • pippuria

  1. Keitä pitkät pavut (esim. Pirkka ohuet vihreät pavut, 300 g, pakaste) ohjeen mukaan. 
  2. Leikkaa pekoni saksilla muutaman sentin pituiseksi paloiksi.
  3. Paista pekoni ruskeaksi miedolla lämmöllä.
  4. Lisää silputtu tai viipaloitu valkosipuli.
  5. Anna valkosipulin pehmetä hetki.
  6. Kaada pannulle myös pavut ja sekoita.
  7. Mausta maun mukaan pippurilla ja suolalla.

Vaihtoehtoja:
  • Voit tehdä lisukkeen myös ilman pekonia, tai jättää pekonit erilliseen astiaan, josta ruokailijat voivat annostella sitä itse papujen päälle.
  • Valkosipulin voi korvata myös valkosipulijauheella purkista, jolloin valmistusaika lyhenee esim. pelkästään papujen keittämiseen ja maustamiseen.