- 300 g pitkiä vihreitä papuja
- 140 g pekonia
- 2-3 kpl valkosipulin kynttä
- suolaa
- pippuria
- Keitä pitkät pavut (esim. Pirkka ohuet vihreät pavut, 300 g, pakaste) ohjeen mukaan.
- Leikkaa pekoni saksilla muutaman sentin pituiseksi paloiksi.
- Paista pekoni ruskeaksi miedolla lämmöllä.
- Lisää silputtu tai viipaloitu valkosipuli.
- Anna valkosipulin pehmetä hetki.
- Kaada pannulle myös pavut ja sekoita.
- Mausta maun mukaan pippurilla ja suolalla.
Vaihtoehtoja:
- Voit tehdä lisukkeen myös ilman pekonia, tai jättää pekonit erilliseen astiaan, josta ruokailijat voivat annostella sitä itse papujen päälle.
- Valkosipulin voi korvata myös valkosipulijauheella purkista, jolloin valmistusaika lyhenee esim. pelkästään papujen keittämiseen ja maustamiseen.