maanantai 31. lokakuuta 2011

Riisiä ja jauhelihakastiketta

Jauhelihakastiketta ei tarvitse aina syödä pastan kanssa. Jauhelihakastike sopii myös erilaisten riisien kanssa, etenkin basmati- tai jasmiiniriisin kanssa, joista saa mukavaa makua ruokaan.

Hinnat reseptiin on otettu syksyllä 2011, Kupittaan Citymarketista Turussa. Mausteiden hinta on huomioitu pyöristämällä annoksen hinta ylöspäin.


400 g naudan jauhelihaa3,39 e
500 g tomaattimurskaa0,79 e
3 dl (255 g)Basmatiriisiä0,72 e
2 kplvalkosipulinkynsiä

lihaliemikuutio tai fondia


yht 4,90 e

Hinta per ruokailija1,25 e



Ohjeet


Kuori valkosipulinkynnet

Leikkaa tai murskaa valkosipulit pieniksi paloiksi

Laita jauheliha kuumalle pannulle ja lisää valkosipuli

Paista jauheliha kypsäksi

Lisää lihan päälle tomaattimurska

Lisää mukaan lihaliemikuutio tai fondi

Keitä riisi ohjeen mukaan

Anna kastikkeen kiehua pienellä lämmöllä kunnes riisi on valmis

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti